Site Logotype

Gummy Smile

Botox Gummy Smile (Behandling mot synligt tandkött)

Ett leende på läpparna har en stark psykologisk effekt och gör både oss själva och vår omgivning lyckligare, för visst är det härligt att le och när andra ler mot oss? Ett vackert leende är något många drömmer om. En del personer trivs dock inte med sitt leende och undviker att le.

Gummy smile är namnet på en synlig tandköttsvävnad i överkäken som blir mer framträdande när man ler. Det beror på en stark och överaktiv muskulatur som drar läppen uppåt. Med hjälp av botox och dess muskelavslappnande effekt kan vi genom att injicera en liten mängd botox på specifika punkter över läppen tillfälligt stänga av signalen så att muskeln slappnar av. Effekten blir att läppen åker ner och tandköttet blir mindre synligt.

Behandlingen kan göras enskilt eller i kombination med fillersbehandling och föregås av en konsultation där du och vår överläkare går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandlingen, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm.

På Realkliniken använder vi oss av botox av märket Vistabel från Allergan.

Behandlingen föregås av en konsultation där du får information om behandlingen, kostnad, potentiella risker/biverkningar mm. Undvik blodförtunnande läkemedel t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen) 2 veckor innan behandlingen. Det är viktigt att du är frisk och inte har lokala inflammationer/hudutslag i behandlingsområdet. Du får heller inte vara gravid eller ammande, ha opererat eller skadat nacke, huvud eller bröstkorg eller snart genomgå operation.

De första dagarna efter behandlingen är avgörande för behandlingseffekten och dess varaktighet samt för att undvika oönskade effekter och läkemedelsförflyttning. De första 24 timmarna är det viktigt att du inte rör/masserar det behandlade området, duschar varmt, utför intensiv fysisk aktivitet samt att du sover på rygg och inte sidan/mage. Under de första 3 dygnen är det viktigt att inte exponera huden för skrubb, peeling, bastu eller UV-strålar och använd inte produkter med AHA, BHA, PHA-syror, retinolider, benoyliperoxid eller brun-utan-sol- krämer.

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

15 min

Tidsåtgång

Mycket låg

Smärta

3-6 mån

Varaktighet

1900 kr

Pris

[bookme]