Site Logotype

Nasolabialveck

Fillers Nasolabialveck (linjer mellan näsa och mun)

Nasolabialveck är vecken som går längst näskanten och ner till mungiporna. Dessa blir mer framträdande när vi ler och blir ofta mer framträdande i takt med åldrandet.

När vi behandlar nasolabialveck injicerar vi hyaluronsyra för att jämna ut linjerna och återskapa den förlorade volymen. Det kan dock finnas fler orsaker till framträdande nasolabialveck varpå de kan behandlas på olika sätt, separat eller som kombinationsbehandling av andra områden.

De flesta väljer mellan 1-3 ml filler för önskat resultat av symmetri och fyllighet i ansiktet. Exempelvis kan volymförlust i kinderna resultera i att de blir mer hängande och bildar sura mungipor eller hamsterpåsar varpå fillerbehandling i kinder och/eller sura mungipor kan vara mer lämpligt.

Resultatet är då ett softlift (minilyft) som ger ett piggare, fräschare och mer ungdomligt utseende. Behandlingen föregås av en konsultation där vi går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandlingen, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm.

Resultatet av behandlingen syns omedelbart även om svullnad kan uppstå. Denna lägger sig vanligtvis inom en till två veckor. Vid fillerbehandling av nasolabiala veck, kinder och teartrough (håligheter under ögat) använder vi oss av trubbig kanyl vilket gör behandlingen relativt smärtfri och kräver för de flesta ingen bedövning.

Vi använder vi oss endast kvalitetsprodukter som är CE-märkta och marknadens ledande fillers från Stylage, Juvéderm och Teosyal.

Resultatet varar vanligtvis 6-12 månader och längre vid upprepade behandlingar.

Undvika blodförtunnande läkemedel och smärtstillande mediciner som Ipren, Voltaren och Naproxen veckan innan din behandling för att minska risken för blåmärken. Undvik Omega 3 två veckor innan besöket och drick inte alkohol under de närmaste fem dagarna.

▸ Undvik att röra det behandlade området under de första 12 timmarna
▸ Undvik överdrivet minspel under de första 12 timmarna
▸ Drick inte alkohol under det första 12 timmarna
▸ Använd inte makeup under de första 12 timmarna
▸ Undvik fysisk aktivitet som träning under 24 timmar
▸ Sov med huvudet högt och undvik att sova på det injicerade området dagarna efter behandlingen
▸ Undvik UV-strålar från sol och solarium och bastubad under de första två veckorna
▸ Pga. risk för komplikationer rekommenderas att undvika resor den närmaste tiden

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

30 min

Tidsåtgång

Medel

Smärta (lokal bedövning rekommenderas)

6-12 mån

Varaktighet

3000 kr

Pris

[bookme]