Site Logotype

Platysmaband

Botox (behandling av halsbanden) 

Botox med dess muskelavslappnande effekt har flertal behandlingsområden inom estetik och medicin. Platysma är en tunn muskel som går längst med halsen. Den har vertikala platysmaband som blir synligare och mer framträdande med åldern i takt med att huden åldras och tappar spänst och elasticitet. Dessa blir särskilt framträdande när vi spänner underkäken vilket bidrar att ansiktshuden dras ner mot halsen. Genom att injicera en liten mängd botox i specifika punkter i området slappnar muskeln av, halsbanden blir mindre synliga och käklinjen stramas upp som följd (soft lift).

Resultatet uppstår successivt inom 10-14 dagar och varar i 3-6 månader. Behandlingen är ej lämplig för den med horisontella halsbandslinjer då dessa oftast har en annan orsak än musklernas överaktivitet och andra medicinska hudvårdsmetoder är då mer lämpliga.

Behandlingen föregås av en konsultation där du och vår överläkare går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandlingen, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm.

På Realkliniken använder vi oss av botox av märket Vistabel från Allergan.

Behandlingen föregås av en konsultation där du får information om behandlingen, kostnad, potentiella risker/biverkningar mm. Undvik blodförtunnande läkemedel t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen) 2 veckor innan behandlingen. Det är viktigt att du är frisk och inte har lokala inflammationer/hudutslag i behandlingsområdet. Du får heller inte vara gravid eller ammande, ha opererat eller skadat nacke, huvud eller bröstkorg eller snart genomgå operation.

De första dagarna efter behandlingen är avgörande för behandlingseffekten och dess varaktighet samt för att undvika oönskade effekter och läkemedelsförflyttning. De första 24 timmarna är det viktigt att du inte rör/masserar det behandlade området, duschar varmt, utför intensiv fysisk aktivitet samt att du sover på rygg och inte sidan/mage. Under de första 3 dygnen är det viktigt att inte exponera huden för skrubb, peeling, bastu eller UV-strålar och använd inte produkter med AHA, BHA, PHA-syror, retinolider, benoyliperoxid eller brun-utan-sol- krämer.

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

30 min

Tidsåtgång

Mycket låg

Smärta

3-6 mån

Varaktighet

4500 kr

Pris

[bookme]