Site Logotype

Ögonbrynslyft

Botox Ögonbrynslyft

Botox och dess muskelavslappnande effekt har flertal estetiska behandlingsområden.

Ögonbrynslyft med botox är ett alternativ för dig som vill få hjälp att lyfta ögonbrynen utan att genomgå ansiktskirurgi. De muskler som kallas Depressor Supercilii och Orbicularis oculi bidrar till att vi kan höja och sänka våra ögonbryn. Ansiktsmuskulatur och ansiktsmimik varierar mellan människor där en del har starka ögonbrynsmuskler eller ögonbryn som tyngs ner pga musklernas samspel. Det kan resultera i att vi ser tröttare ut.

När vi gör ett ögonbrynslyft med botox injicerar vi en liten mängd botox i specifika punkter strax under ögonbrynet så att signalen tillfälligt stängs av.

Resultatet blir en avslappnad muskel som tillåter pannmuskeln att lyfta ögonbrynen vilket ger ett piggare intryck. De flesta önskar lyfta ögonbrynens yttre del men även ögonbrynens mer centrala delar kan ges ett lyft och metoden kan användas för att korrigera asymmetriska ögonbryn. Ögonbrynslyft med botox är inte rekommenderat för den med mycket överskottshud.

Behandlingsresultatet uppkommer successivt inom 7-14 dagar och håller i sig upp till fyra månader.

Behandlingen föregås av en konsultation där du och vår överläkare går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandlingen, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm.

På Realkliniken använder vi oss av botox av märket Vistabel från Allergan.

Behandlingen föregås av en konsultation där du får information om behandlingen, kostnad, potentiella risker/biverkningar mm. Undvik blodförtunnande läkemedel t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen) 2 veckor innan behandlingen. Det är viktigt att du är frisk och inte har lokala inflammationer/hudutslag i behandlingsområdet. Du får heller inte vara gravid eller ammande, ha opererat eller skadat nacke, huvud eller bröstkorg eller snart genomgå operation.

De första dagarna efter behandlingen är avgörande för behandlingseffekten och dess varaktighet samt för att undvika oönskade effekter och läkemedelsförflyttning. De första 24 timmarna är det viktigt att du inte rör/masserar det behandlade området, duschar varmt, utför intensiv fysisk aktivitet samt att du sover på rygg och inte sidan/mage. Under de första 3 dygnen är det viktigt att inte exponera huden för skrubb, peeling, bastu eller UV-strålar och använd inte produkter med AHA, BHA, PHA-syror, retinolider, benoyliperoxid eller brun-utan-sol- krämer.

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

15 min

Tidsåtgång

Mycket låg

Smärta

3-6 mån

Varaktighet

1900 kr

Pris

[bookme]