Site Logotype

Tear Through

Fillers Tear Through – ihåligheter under ögonen / mörka ringar

Tear trough (tårdike) är en ihålighet under ögat som gör att vi ser tröttare ut. Denna uppstår vanligtvis med åldern pga. minskad fettvolym i området vilket gör att kärlen under huden blir mer framträdande och skapar mörka ringar.

När vi behandlar tear trough med fillers injicerar vi en kontrollerad mängd filler så att huden återfår volym och håligheten minskar för ett piggare och fräschare utseende. Mörka ringar under ögonen kan dock ha fler orsaker, så som mörkare pigment eller överskottshud/påsar.

I dessa fall är fillerbehandling ej lämplig och det finns andra behandlingsalternativ. Behandlingen är heller inte ett bra alternativ för den som tenderar att binda vätska och vaknar upp med svullnad under ögonen.

Behandlingen föregås av en konsultation där vi går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandling, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm. Vid fillerbehandling av tear trough använder vi en trubbig kanyl vilket gör behandlingen säkrare och relativt smärtfri, för de flesta krävs ingen bedövning.

Realkliniken använder endast kvalitetsprodukter som är CE-märkta. När vi behandlar tear trough använder vi oss av en speciellt utformad filler för området som heter Redensity II från Teosyal. Denna ger mindre risk för ödem och svullnader än många andra alternativ vilket är särskilt viktigt när vi behandlar tear trough-området.

Resultatet är synligt direkt även om viss svullnad kan uppstå. Varaktigheten varierar mellan 6-12 månader för de flesta och längre vid upprepade behandlingar.

Undvika blodförtunnande läkemedel och smärtstillande mediciner som Ipren, Voltaren och Naproxen veckan innan din behandling för att minska risken för blåmärken. Undvik Omega 3 två veckor innan besöket och drick inte alkohol under de närmaste fem dagarna.

▸ Undvik att röra det behandlade området under de första 12 timmarna
▸ Undvik överdrivet minspel under de första 12 timmarna
▸ Drick inte alkohol under det första 12 timmarna
▸ Använd inte makeup under de första 12 timmarna
▸ Undvik fysisk aktivitet som träning under 24 timmar
▸ Sov med huvudet högt och undvik att sova på det injicerade området dagarna efter behandlingen
▸ Undvik UV-strålar från sol och solarium och bastubad under de första två veckorna
▸ Pga. risk för komplikationer rekommenderas att undvika resor den närmaste tiden

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

30 min

Tidsåtgång

Låg

Smärta

6-12 mån

Varaktighet

3500 kr

Pris

[bookme]