Site Logotype

Hyalase

Fillersborttagning

Hyaluronidase, känt som Hyalase är ett enzym som används för att bryta ner oönskad eller felplacerad filler i akut eller estetiskt syfte. I medicinskt estetiska sammanhang används Hyalase vanligtvis för att behandla Tyndals effekt (missfärgning och svullnad, ofta vid tear trough-området), kärlocklusion som kan leda till nekros, blindhet eller stroke samt för att ta bort inkapslingar eller oönskade behandlingsresultat och/eller felbehandling. Preparatet injiceras i lokalt med hjälp av en tunn nål och det kan svida lite.

Vid fillerborttagning med Hyalase bryter vi ner hyaluronsyran i en cellulär och molekylär process. Viss effekt kan ses omedelbart efter att enzymet injicerats men den fulla effekten tar vanligtvis mellan 48 timmar och upp till två veckor.

Filler som legat länge eller är en hårdare filler kan ibland vara svårare att bryta ner än en relativt nybehandlad eller mjukare filler och 2-3 behandlingar med några veckors mellanrum kan då vara nödvändigt. Behandlingen föregås av en konsultation där vi går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandling, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm.

▸ Peela eller massera inte det behandlade området under de första 24 timmarna
▸ Använd inte smink under de första 12 timmarna
▸ Undvik intensiv fysisk aktivitet som träning under de första 24 timmarna
▸ Undvik alkohol under de första 24 timmarna

Hyalase används för att behandla komplikationer. 

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

30 min

Tidsåtgång

Mycket låg

Smärta

3-6 mån

Varaktighet

2500 kr

Pris

[bookme]