Site Logotype

Lip Flip

Botox Lip Flip

Botox med dess muskelavslappnande effekt har flertal behandlingsområden. Vid behandling med Lip-flip, precis som namnet föreslår, viker vi upp överläppen så att den upplevs större och mer tydlig utan att tillföra extra volym.

Behandlingen är ett alternativ för dig med liten överläpp som tenderar att bli ännu smalare när du ler. En mindre synlig överläpp är ofta resultatet av en kraftig muskel som drar ner läppen. Genom att injicera en liten mängd botox på specifika punkter över läppen hjälper vi muskeln att slappna av och den vinklas uppåt.

Behandlingen kan göras enskilt eller i kombination med fillersbehandling och föregås av en konsultation där du och vår överläkare går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod.

Du får då information om behandlingen, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm. Effekten av lip-flip varar upp till tre månader beroende på individuella faktorer och livsstil. På Realkliniken använder vi oss av botox av märket Vistabel från Allergan.

Behandlingen föregås av en konsultation där du får information om behandlingen, kostnad, potentiella risker/biverkningar mm. Undvik blodförtunnande läkemedel t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen) 2 veckor innan behandlingen. Det är viktigt att du är frisk och inte har lokala inflammationer/hudutslag i behandlingsområdet. Du får heller inte vara gravid eller ammande, ha opererat eller skadat nacke, huvud eller bröstkorg eller snart genomgå operation.

De första dagarna efter behandlingen är avgörande för behandlingseffekten och dess varaktighet samt för att undvika oönskade effekter och läkemedelsförflyttning. De första 24 timmarna är det viktigt att du inte rör/masserar det behandlade området, duschar varmt, utför intensiv fysisk aktivitet samt att du sover på rygg och inte sidan/mage. Under de första 3 dygnen är det viktigt att inte exponera huden för skrubb, peeling, bastu eller UV-strålar och använd inte produkter med AHA, BHA, PHA-syror, retinolider, benoyliperoxid eller brun-utan-sol- krämer.

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

15 min

Tidsåtgång

Medel

Smärta

3-6 mån

Varaktighet

1900 kr

Pris

[bookme]