Site Logotype

Sura Mungipor / Marionettlinjer

Fillers Marionettlinjer

Marionettlinjer är vertikala rynkor som sträcker sig från läpparnas yttre kant och ner till hakan, De kallas ofta för ”sura mungipor” pga. att den dystra effekten som gör att vi upplevs surare och tröttare.

Marionettlinjerna blir mer framträdande med åldern pga. volymförlust och tyngdlagens kraft som drar ner kinderna mot hakan så att vecken bildas. Genom att injicera fillers i mungiporna kan vi återskapa den förlorade volym och lyfta mungiporna för ett gladare och mer ungdomligt intryck.

Beroende på linjernas orsak rekommenderar vi ibland en kombinationsbehandling av fler områden för bäst effekt. En sådan kan involvera nasolabialvecken om linjerna sträcker sig hela vägen från näsan, alternativt käklinjerna och/eller kinderna om det är så att volymförlusten av dessa områden ger upphov till linjerna. När vi behandlar marionettlinjer med fillers behöver de flesta 1-2 ml fillers. Resultatet syns omedelbart även om viss svullnad kan uppstå.

Effekten varar i ca 4-6 månader och längre vid upprepade behandlingar. Behandlingen föregås av en konsultation där vi går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandling, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm. Vid fillerbehandling av marionettlinjerna använder vi en trubbig kanyl vilket gör behandlingen säkrare och relativt smärtfri, för de flesta krävs ingen bedövning.

Realkliniken använder endast kvalitetsprodukter som är CE-märkta och marknadens ledande fillers från Stylage, Juvéderm och Teosyal.

Undvik blodförtunnande läkemedel t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen) 2 veckor innan behandlingen. Det är viktigt att du är frisk och inte har lokala inflammationer/hudutslag i behandlingsområdet. Du får heller inte vara gravid eller ammande, ha opererat eller skadat nacke, huvud eller bröstkorg eller snart genomgå operation.

▸ Undvik att röra det behandlade området under de första 12 timmarna
▸ Undvik överdrivet minspel under de första 12 timmarna
▸ Drick inte alkohol under det första 12 timmarna
▸ Använd inte makeup under de första 12 timmarna
▸ Undvik fysisk aktivitet som träning under 24 timmar
▸ Sov med huvudet högt och undvik att sova på det injicerade området dagarna efter behandlingen
▸ Undvik UV-strålar från sol och solarium och bastubad under de första två veckorna
▸ Pga. risk för komplikationer rekommenderas att undvika resor den närmaste tiden

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

30 min

Tidsåtgång

Mycket låg

Smärta

4-6 mån

Varaktighet

3000 kr

Pris

[bookme]