Site Logotype

Svettbehandling Armhålor / Händer / Fötter

Botox Hyperhidros / Armsvett / Handsvett / Fotsvett

Botox med dess muskelavslappnande effekt är ett välbeprövat läkemedel inom estetisk medicin och har flertal behandlingsområden. 2003 blev läkemedlet godkänt för behandling av överproduktion av svett, s.k hyperhidros. Cirka 3 procent av befolkningen lider av en hög svettproduktion som ej är kopplat till nervositet eller stress. Denna kan medföra en fysisk och psykologisk påverkan på livskvaliten som många önskar hjälp med. Den som lider av hyperhidros har vanligtvis en ärftlighet, tidig debut och långvariga besvär.

Vanliga problemområden är armhålor, handflator, fötter och ansikte. Vid svettbehandling av armhålor och ansikte är bedövning oftast inte nödvändig. Behandling av händer och fötter kan dock upplevas mer smärtsam och lokal bedövning rekommenderas.

Behandlingseffekten varar mellan 3-12 månader och avtar successivt varpå ny behandling rekommenderas. Då svettkörtlarna inte hinner återfå sin fulla funktion förlängs också behandlingseffekterna efter upprepade behandlingar. Behandlingen föregås av en konsultation där du och vår överläkare går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandlingen, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm.

Vid behandling av hyperhidros i händerna är det viktigt att känna till att man kan uppleva en svaghet i händerna, ett tillstånd som är övergående inom ett par veckor och kopplat till läkemedlets muskelavslappnande effekt.

På Realkliniken använder oss vi av botox av märket Vistabel från Allergan.

Behandlingen föregås av en konsultation där du får information om behandlingen, kostnad, potentiella risker/biverkningar mm. Undvik blodförtunnande läkemedel t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen) 2 veckor innan behandlingen. Det är viktigt att du är frisk och inte har lokala inflammationer/hudutslag i behandlingsområdet. Du får heller inte vara gravid eller ammande, ha opererat eller skadat nacke, huvud eller bröstkorg eller snart genomgå operation

De första dagarna efter behandlingen är avgörande för behandlingseffekten och dess varaktighet samt för att undvika oönskade effekter och läkemedelsförflyttning. De första 24 timmarna är det viktigt att du inte rör/masserar det behandlade området, duschar varmt, utför intensiv fysisk aktivitet samt att du sover på rygg och inte sidan/mage. Under de första 3 dygnen är det viktigt att inte exponera huden för skrubb, peeling, bastu eller UV-strålar och använd inte produkter med AHA, BHA, PHA-syror, retinolider, benoyliperoxid eller brun-utan-sol- krämer.

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

Svettbehandling

Armhålor / Hyperhidros

30 min

Tidsåtgång

Låg/Medel

Smärta

6 mån

Varaktighet

4500 kr

Pris

Händer / Hyperhidros

30 min

Tidsåtgång

Låg/Medel

Smärta

6 mån

Varaktighet

5000 kr

Pris

Fötter / Hyperhidros

30 min

Tidsåtgång

Låg/Medel

Smärta

6 mån

Varaktighet

5900 kr

Pris

[bookme]