Site Logotype

Näsrynkor (Bunny Lines)

Botox Näsrynkor (Bunny Lines)

Botox med dess muskelavslappnande effekt har flertal behandlingsområden inom estetisk medicin och en populär behandling mot synliga rynkor. Rynkor på näsan orsakas av muskelaktivitet i M. Nasalis som går längst med sidorna på näsan.

Dessa kallas vanligen näsrynkor, ”kaninrynkor” eller ”bunny lines”. När vi skrattar, ler eller pratar dras muskeln ihop och bildar små linjer på näsan. Dessa är främst kopplade till ansiktsmimiken men kan bli mer framträdande och permanenta med åren. Genom att injicera en liten mängd botox i specifika punkter får vi muskeln att slappna av och förebygger utvecklingen av mer permanenta linjer.

Behandlingsresultatet uppkommer successivt inom 7-14 dagar och håller i sig upp till fyra månader. Behandlingen föregås av en konsultation där du och vår överläkare går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandlingen, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm.

På Realkliniken använder vi oss av botox av märket Vistabel från Allergan.

Behandlingen föregås av en konsultation där du får information om behandlingen, kostnad, potentiella risker/biverkningar mm. Undvik blodförtunnande läkemedel t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen) 2 veckor innan behandlingen. Det är viktigt att du är frisk och inte har lokala inflammationer/hudutslag i behandlingsområdet. Du får heller inte vara gravid eller ammande, ha opererat eller skadat nacke, huvud eller bröstkorg eller snart genomgå operation.

De första dagarna efter behandlingen är avgörande för behandlingseffekten och dess varaktighet samt för att undvika oönskade effekter och läkemedelsförflyttning. De första 24 timmarna är det viktigt att du inte rör/masserar det behandlade området, duschar varmt, utför intensiv fysisk aktivitet samt att du sover på rygg och inte sidan/mage. Under de första 3 dygnen är det viktigt att inte exponera huden för skrubb, peeling, bastu eller UV-strålar och använd inte produkter med AHA, BHA, PHA-syror, retinolider, benoyliperoxid eller brun-utan-sol- krämer.

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

15 min

Tidsåtgång

Mycket låg

Smärta

3-6 mån

Varaktighet

1900 kr

Pris

[bookme]