Site Logotype

Läpprynkor / Rökrynkor / Pussrynkor

Botox Läpprynkor / Rökrynkor / Pussrynkor

Botox med dess muskelavslappnande effekt har flertalet användningsområden inom estetisk medicin där behandling mot synliga rynkor är högt efterfrågad. När vi spänner munnen uppstår rynkor runt läpparna och dessa blir mer framträdande med åren då huden tappar fukt, elasticitet och spänst.

Dessa kallas vanligen läpprynkor, pussrynkor eller rökrynkor och upplevs ofta som ett ålderstecken. Många upplever också att läppkonturerna blir mindre tydliga och det blir svårare att få läppstiftet att stanna kvar innanför linjerna.

Behandlingen kan utföras enskilt eller i kombination med fillerbehandling av läpparna där vi kan tillföra tydligare konturer och volym.

Behandlingsresultatet uppkommer successivt inom 7-14 dagar och håller i sig upp till fyra månader. Behandlingen föregås av en konsultation där du och vår överläkare går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandlingen, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm.

På Realkliniken använder vi oss av botox av märket Vistabel från Allergan.

Behandlingen föregås av en konsultation där du får information om behandlingen, kostnad, potentiella risker/biverkningar mm. Undvik blodförtunnande läkemedel t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen) 2 veckor innan behandlingen. Det är viktigt att du är frisk och inte har lokala inflammationer/hudutslag i behandlingsområdet. Du får heller inte vara gravid eller ammande, ha opererat eller skadat nacke, huvud eller bröstkorg eller snart genomgå operation.

De första dagarna efter behandlingen är avgörande för behandlingseffekten och dess varaktighet samt för att undvika oönskade effekter och läkemedelsförflyttning. De första 24 timmarna är det viktigt att du inte rör/masserar det behandlade området, duschar varmt, utför intensiv fysisk aktivitet samt att du sover på rygg och inte sidan/mage. Under de första 3 dygnen är det viktigt att inte exponera huden för skrubb, peeling, bastu eller UV-strålar och använd inte produkter med AHA, BHA, PHA-syror, retinolider, benoyliperoxid eller brun-utan-sol- krämer.

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

15 min

Tidsåtgång

Mycket låg

Smärta

3-6 mån

Varaktighet

1900 kr

Pris

[bookme]