Site Logotype

Käklinjer

Fillers Käklinjer

Fillerbehandling av käklinjerna har under senare år kommit att bli en alltmer populär behandling bland både män och kvinnor. Tydligt markerade käklinjer bidrar till en skarpare ansiktsdrag och mer framhävd ansiktsprofil, något som uppfattas som attraktivt bland män och något många kvinnor eftersträvar genom make-up effekter som contouring.

Behandlingen används för att forma drag som kan vara mindre skarpa från början eller också återskapa den volymförlust i ansiktet som smugit sig på med åren. Ibland rekommenderar vi en kombinationsbehandling av käklinjer och andra områden beroende på utgångsläge och önskemål.

Kombinationsbehandlingar bidrar ofta till ett mer balanserat intryck. Behandlingen föregås av en konsultation där vi går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandling, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm.

När vi behandlar käklinjer med fillers arbetar vi främst med en trubbig kanyl vilket gör behandlingen säkrare och relativt smärtfri, för de flesta krävs ingen bedövning. Då käklinjerna är ett relativt stort område i förhållande till många andra områden vi behandlar med fillers krävs vanligtvis 2-6 ml fillers av en ”hårdare” fillersort.

Resultatet syns omedelbart även om viss svullnad kan uppstå. Effekten varar mellan 12-18 månader eller längre och förlängs vid upprepade behandlingar med en mindre fillermängd som syftar till att upprätthålla behandlingsresultatet.

Realkliniken använder endast kvalitetsprodukter som är CE-märkta och marknadens ledande fillers från Stylage, Juvéderm och Teosyal.

Undvika blodförtunnande läkemedel och smärtstillande mediciner som Ipren, Voltaren och Naproxen veckan innan din behandling för att minska risken för blåmärken. Undvik Omega 3 två veckor innan besöket och drick inte alkohol under de närmaste fem dagarna.

▸ Undvik att röra det behandlade området under de första 12 timmarna
▸ Undvik överdrivet minspel under de första 12 timmarna
▸ Drick inte alkohol under det första 12 timmarna
▸ Använd inte makeup under de första 12 timmarna
▸ Undvik fysisk aktivitet som träning under 24 timmar
▸ Sov med huvudet högt och undvik att sova på det injicerade området dagarna efter behandlingen
▸ Undvik UV-strålar från sol och solarium och bastubad under de första två veckorna
▸ Pga. risk för komplikationer rekommenderas att undvika resor den närmaste tiden

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

30-45 min

Tidsåtgång

Mycket låg

Smärta

12-18 mån

Varaktighet

3000-5500 kr

Pris

[bookme]