Site Logotype

1 område Panna / Kråksparkar / Argrynka

Botox Pannrynkor / Kråksparkar / Argrynka

Botox används för att släta ut ansiktsrynkor och har en förebyggande effekt på dess utveckling. Det är en av de vanligaste medicinskt estetiska behandlingarna där de mest frekventa behandlingsområdena är pannan, ”arga rynkan” och ”kråksparkarna” runt ögonen.

Vi använder oss av Vistabel från Allergan. När vi behandlar rynkor med botox injiceras en liten mängd neurotoxin på specifika punkter i önskat område. På så vis stänger vi tillfälligt av signalen till en eller fler specifika muskler. Då dessa inte används slätas rynkorna ut. Behandlingen är relativt smärtfri och bedövning är inte nödvändig. Resultatet av behandling med botox uppstår inom 10-14 dagar och varar mellan 3-6 månader.

Vi erbjuder kostnadsfria återbesök för eventuell påfyllning två veckor efter behandlingen. För ihållande effekt behöver de flesta behandlas ungefär var 4:e månad.

Behandlingen föregås av en konsultation där du får information om behandlingen, kostnad, potentiella risker/biverkningar mm. Undvik blodförtunnande läkemedel t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen) 2 veckor innan behandlingen. Det är viktigt att du är frisk och inte har lokala inflammationer/hudutslag i behandlingsområdet. Du får heller inte vara gravid eller ammande, ha opererat eller skadat nacke, huvud eller bröstkorg eller snart genomgå operation.

De första dagarna efter behandlingen är avgörande för behandlingseffekten och dess varaktighet samt för att undvika oönskade effekter och läkemedelsförflyttning. De första 24 timmarna är det viktigt att du inte rör/masserar det behandlade området, duschar varmt, utför intensiv fysisk aktivitet samt att du sover på rygg och inte sidan/mage. Under de första 3 dygnen är det viktigt att inte exponera huden för skrubb, peeling, bastu eller UV-strålar och använd inte produkter med AHA, BHA, PHA-syror, retinolider, benoyliperoxid eller brun-utan-sol- krämer.

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

15 min

Tidsåtgång

Mycket låg

Smärta

3-6 mån

Varaktighet

1900 kr

Pris

[bookme]