Site Logotype

Kindben

Fillers Kindben

Fillerbehandling av kinderna har under senare år kommit att bli en alltmer populär behandling som används för att forma drag som kan vara mindre tydliga eller också för att återskapa den volymförlust i ansiktet som smugit sig på med åren.

Kinderna är det område som av naturliga skäl påverkas av åldrandet då huden blir mer slapp, tappar fett, elasticitet och åker ner vilket kan bidra till en slapphet även av andra ansiktsområden.

Här arbetar vi med att definiera kindbenen för att återskapa ansiktsvolym. Ibland rekommenderar vi en kombinationsbehandling av kinder och andra områden beroende på utgångsläge och önskemål då detta ofta bidrar ofta till ett mer balanserat intryck.

Behandlingen föregås av en konsultation där du tillsammans med vår läkare går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandling, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm.

När vi behandlar kinder med fillers arbetar vi främst med en trubbig kanyl vilket gör behandlingen säkrare och relativt smärtfri, för de flesta krävs ingen bedövning. Resultatet syns omedelbart även om viss svullnad kan uppstå. Effekten varar vanligtvis 12-18 månader eller längre och förlängs vid upprepade behandlingar med en mindre fillermängd för att upprätthålla behandlingsresultatet.

Realkliniken använder endast kvalitetsprodukter som är CE-märkta och marknadens ledande fillers från Stylage, Juvéderm och Teosyal.

Undvika blodförtunnande läkemedel och smärtstillande mediciner som Ipren, Voltaren och Naproxen veckan innan din behandling för att minska risken för blåmärken. Undvik Omega 3 två veckor innan besöket och drick inte alkohol under de närmaste fem dagarna.

▸ Undvik att röra det behandlade området under de första 12 timmarna
▸ Undvik överdrivet minspel under de första 12 timmarna
▸ Drick inte alkohol under det första 12 timmarna
▸ Använd inte makeup under de första 12 timmarna
▸ Undvik fysisk aktivitet som träning under 24 timmar
▸ Sov med huvudet högt och undvik att sova på det injicerade området dagarna efter behandlingen
▸ Undvik UV-strålar från sol och solarium och bastubad under de första två veckorna
▸ Pga. risk för komplikationer rekommenderas att undvika resor den närmaste tiden

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

30 min

Tidsåtgång

Mycket låg

Smärta

12-18 mån

Varaktighet

3000-5500 kr

Pris

[bookme]