Site Logotype

Tandgnissling & Spänningshuvudvärk

Botox Spänningshuvudvärk (masseter muskel) / Käkmuskler (bruxism)

Botox med dess muskelavslappnande effekt har flertalet behandlingsområden inom estetik och medicin. Käkmuskeln är en av våra starkaste muskler i ansiktet.

Stress, sömnsvårigheter och överaktiva käkmuskler resulterar ofta i tandgnissling (bruxism) som i sin tur kan orsaka spänningshuvudvärk, värk i käke, ansikte eller öron, slitningar på tänderna eller ömhet i käkmusklerna.

Tandgnissling kan behandlas med botox och komplettera eller i många fall ersätta behovet av bettskena. Många av våra kunder vittnar om en ökad livskvalitet och bättre sömn efter behandlingen.

Behandlingen kallas också V-shape behandling då den resulterar i en smalare ansiktsform vid käken för den som fått en mer framträdande, bredare eller kantigare ansiktsform som följd. Genom att injicera rätt mängd botox i specifika punkter i käkmuskeln kan vi minska dess kraft vilket lindrar symptomen.

Resultatet uppstår inom ca 4 veckor, håller i 3-6 månader och avtar successivt varpå behandlingen kan upprepas. Behandlingen föregås av en konsultation där du och vår överläkare går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandlingen, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm. På Realkliniken använder vi oss av botox av märket Vistabel från Allergan.

Behandlingen föregås av en konsultation där du får information om behandlingen, kostnad, potentiella risker/biverkningar mm. Undvik blodförtunnande läkemedel t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen) 2 veckor innan behandlingen. Det är viktigt att du är frisk och inte har lokala inflammationer/hudutslag i behandlingsområdet. Du får heller inte vara gravid eller ammande, ha opererat eller skadat nacke, huvud eller bröstkorg eller snart genomgå operation.

De första dagarna efter behandlingen är avgörande för behandlingseffekten och dess varaktighet samt för att undvika oönskade effekter och läkemedelsförflyttning. De första 24 timmarna är det viktigt att du inte rör/masserar det behandlade området, duschar varmt, utför intensiv fysisk aktivitet samt att du sover på rygg och inte sidan/mage. Under de första 3 dygnen är det viktigt att inte exponera huden för skrubb, peeling, bastu eller UV-strålar och använd inte produkter med AHA, BHA, PHA-syror, retinolider, benoyliperoxid eller brun-utan-sol- krämer.

Kom ihåg att du först måste boka en konsultation om du inte besökt oss inom 6 månader.

30 min

Tidsåtgång

Mycket låg

Smärta

6 mån

Varaktighet

4500 kr

Pris

[bookme]